Bäst kreditkort just nu – så hittar man det

Idag finns en lång lista med olika kreditkort och för den som funderar på att skaffa ett kan valet kännas svårt. Det finns dessutom flera saker värda att kolla närmare på innan man bestämmer sig, så som årsavgift och kreditgräns för olika kort. Nedan följer några tips och annan information för att hitta bäst kreditkort just nu.

Vad är ett kreditkort?

För att hitta bäst kreditkort just nu kan det vara bra att först veta vad just ett kreditkort egentligen är. Enkelt förklarat är det som ett vanligt kort – bara det att man inte behöver ha pengar på sitt konto för att kunna handla. När man handlar med ett kreditkort får man i stället en faktura i slutet av varje månad och det är alltså då man betalar för dom köp som man gjort med kortet under månadens gång.

Saker att jämföra för att hitta bäst kreditkort just nu

I jakten på bäst kreditkort just nu kan det vara en bra idé att kolla närmare på och jämföra flera olika, för att se vilka skillnader och likheter som finns. Likt för många kreditkort är att man kan få flera förmåner och bonusar genom att ha ett – men exakt vad det är kan skilja sig mellan dom olika korten.

Nedan följer tre väldigt viktiga punkter att kolla närmare på:

  • Årsavgift – Årsavgiften för ett kreditkort kan ligga på alltifrån några hundralappar till upp över 1000 kronor i månaden. Här kan det vara bra att tänka på att ett kort med högre avgift möjligen också bjuder på fler bonusar och förmåner, och vice versa.
  • Kreditgräns – Olika kort har olika kreditgränser – hos vissa ligger gränser på 30 000–50 000 i månaden medan andra har en gräns på 200 000 – 300 000. För att hitta bäst alternativ kan det vara klokt att inte välja ett som gör att man kan leva över sina tillgångar.
  • Kreditränta – Räntan kan också vara intressant för att hitta bäst kreditkort just nu och även här kan siffrorna skilja sig. Gör man en delbetalning på något köp man gjort, i stället för att betala hela fakturan direkt när den kommer, är det troligt att man kommer få betala en ränta på ca 10–20 %.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *