Så fungerar Bankfinder

Bankfinder är en jämförelseportal som hjälper privatpersoner att jämföra en rad privatekonomiska tjänster. Här beskrivs hur tjänsten fungerar.

Från lån till försäkringar

För de flesta personer finns stora summor att spara på att jämföra olika alternativ när exempelvis lån eller försäkringar ska tecknas. Att se på behovet, förstå skillnaden mellan olika alternativ samt ställa dessa mot varandra. Via Bankfinder går det att jämföra:

  • Lån
  • Låneförmedlare
  • Försäkringar
  • Sparkonto
  • Aktiekonto
  • Bankkort och kreditkort
  • Leasing och factoring (företag)

De flesta tjänsterna vänder sig till privatpersoner men det finns även ett par tjänster som vänder sig till företagare.

Använda Bankfinder

I följande exempel visas hur bilförsäkringar jämförs och tecknas. Men det är liknande process oavsett om ett privatlån eller ett kreditkort önskas.

Sammanfattande utvalda företag
På sidan om bilförsäkringar presenteras först ett par olika försäkringsbolag och kort sammanfattning av dess fördelar. För bilförsäkringar presenteras exempelvis ICA, Länsförsäkringar, Moderna och OKQ8.

ICA-banken som står först på listan presenteras med att vara ”populär och uppskattad” samt att försäkringen har ”låga priser och generösa villkor”. Det är alltså mycket allmänna fördelar och den som vill fördjupa sig i försäkringsvillkoren bör därför gå in på försäkringsbolagens hemsidor för att läsa avtal och villkor.

Teckna försäkring
Till höger om varje företag finns en knapp med texten ”Teckna nu”. Genom att klicka på den kommer besökaren att dirigeras till gällande försäkringsbolag. Det är alltså inte möjligt att teckna försäkringar hos Bankfinder, det är enbart en jämförelsesida.

Bankfinder kan därmed delvis jämföras med Flygresor.se eller Pricerunner. De sammanställer fördelar med olika bolag och presenterar länkar till de företag som erbjuder dessa produkter eller tjänster. Personer kan använda tjänsten för att hitta rätt men själva försäkringen tecknas hos försäkringsbolaget, via deras hemsida.

Lär dig mer om…

Under den inledande tabellen finns även en längre text om ämnet. I detta fall finns alltså en längre text om bilförsäkringar men det kan vara allt från låneförmedlare till kreditkort. Genom att läsa texten blir det lättare att förstå hur bilförsäkringen är uppbyggd och vad man som kund bör tänka på när olika bolag jämförs.

På detta sätt är Bankfinder en jämförelsetjänst som ger information om olika privatekonomiska tjänster samt presenterar ett utvalt utbud från den svenska marknaden. Det finns däremot inget krav på att lån, försäkringar eller kort måste tecknas av de som använder jämförelsetjänsten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *