Få hög lön som hyrläkare i Norge men även andra fördelar

Många lyfter en högre lön som hyrläkare i Norge som den främsta anledningen att göra detta karriärval. Så kanske är fallet – lönen är trots allt en viktig anledning till att vi väljer att jobba överhuvudtaget. Men det finns även fler fördelar än enbart den ekonomiska – läs vidare för att få reda på vilka dessa är!

Fler fördelar än enbart en hög lön som hyrläkare i Norge

Förutom att du får bra betalt för ditt arbete kan du även njuta av följande fördelar:

  • Du får möjlighet att jobba i vårt västra grannland. En stor fördel utöver en hög lön som hyrläkare i Norge är att du får möjlighet att jobba utomlands. Detta är en möjlighet som många svenskar uppskattar även om vårt västra grannland såklart inte är lika exotiskt som lite mer avlägsna länder. Detta gör nämligen att du kan få nya erfarenheter samtidigt som det mesta ändå känns ganska bekant.
  • Du styr själv hur mycket eller lite du vill arbeta. En annan fördel med denna tillvaro i karriären är att du själv kan styra hur mycket (eller lite) du vill arbeta. När du jobbar som konsultläkare får du nämligen en stor valfrihet och kan i hög utsträckning påverka detaljer kring ditt arbete som dessa. Du kanske vill ligga i och tjäna mer eller sträva efter en mer hälsosam balans mellan jobb och fritid – valet är ditt!
  • Du bör få gott om tid med dina patienter. En annan fördel med att jobba som bemanningsläkare är att du ofta kan fokusera helt och hållet på dina patienter. Denna roll är vanligtvis förknippad med minimalt administrativt arbete och istället maximalt kliniskt arbete. Så om du vill kunna få mycket patienttid är detta med andra ord en roll som du bör trivas bra i!
  • Du har många jobbmöjligheter att välja bland. Ytterligare en fördel utöver att du får en hög lön som hyrläkare i Norge är att det finns många jobbmöjligheter att välja bland. Det råder som bekant en stor brist på kompetent personal i vården, både i Sverige och i våra grannländer. Därmed råder det ingen brist på yrkesmässiga möjligheter när din profil stämmer in på denna beskrivning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *